Blog

TRETMANI TIJELA

Anticelulit tretmani

Celulit je ne samo estetski, nego i zdravstveni problem. Ometa cirkulaciju i razmjenu materija u tkivu, doprinosi degeneraciji vezivnog tkiva, slab metabolizam stanica i doprinosi nakupljanje toksina i tekućine. Za razliku od drugih masnih stanica u organizmu, stanice celulita ne sagorevaju mast kao izvor energije. Većina žena se bar jednom godišnje upusti u borbu sa ovom neestetskom pojavom. Važna je upornost, dosljednost i realna očekivanja, jer to u stvari znači "jedan konfekcijski broj manje". Celulit nastaje uvećanjem masnih stanica u potkožnom tkivu koje se obično nalaze na predjelu bedara, stražnjice i trbuha, a čime se stvara pritisak na kapilare i smanjuje dotok kisika i hranjivih tvari, a gomilaju se toksini. Vezivna tkiva poput elastina i kolagena priklještena masnim stanicama propadaju, pa koža počinje da se opušta i poprima grub izgled popularno nazvan "narandžina kora". Celulit nije neposredno vezan sa debljinom, mogu ga imati i vitki, ali se može pogoršati zbog fizičke neaktivnosti i debljine. Mogu da ga pokrenu hormoni, pa se najčešće javlja u pubertetu, a pogoršava u menopauzi. Nemojte zaboraviti da se celulita ne možete zauvijek riješiti, ali disciplinom ga možete stavit "pod kontrolu". Borba protiv celulita je dugotrajna i mukotrpna. Nikako nemojte očekivati rezultate preko noći jer ni celulit nije tako nastao. Što celulita ima više, bit će potrebno i više tretmana. Za borbu protiv celulita je neophodno da uz tretmane koje provodimo u kozmetičkim salonima, udružimo sa adekvatnom kućnom njegom i novim načinom života i ishrane.

 

Body wrapping

Tretman se koristi za uklanjanje celulita, poboljšanje tonusa kože, podanost, elastičnost kože, te odvođenje toksina iz tijela. Body wrapping je tretman zamatanja tijela namazanog anticelulitnim kremamama u foliji i grijanje pod termo dekom prilikom čega dolazi do znojenja, topljenja celulita, izbacivanja suvišne tekućine i štetnih toksina iz tijela. Tretman traje 1 sat, a rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana. Vode se u serijama od 10 tretmana ili u kombinaciji sa drugim anticelulitnim metodama.

 

Elektrostimulacija mišića

Terapija kojom se ubrzava mršavljenje i oblikovanje tijela te reducira celulit. Elektrostimulatori mišića funkcioniraju preko elektroda postavljenih na tijelo, koji inducirajući strujne impulse stimuliraju mišićnu reakciju, kontrakciju ili vibraciju. Stimulatori mogu stvarati specifične kontrakcije za različite rezultate, kao što su: uklanjanje masnoća, mršavljenje, uklanjanje celulita, rast – povećanje mišićne mase, relaksaciju, eliminaciju toksina, itd. Upotrebljavaju se tri različite frekvencije pravokutnih valova (lipoliza), te frekvencija drenaža u trajanju od 4 puta po 10 minuta, od kojih svaka faza utječe na različite predjele tijela i rješava različite probleme. Elektrostimulacija je posebno učinkovita metoda za uklanjanje masnih jastučića na najkritičnijim dijelovima tijela kao što su trbuh, bedra i stražnjica. Koristi se kao samostalna, ali i kao dodatna terapija, koja ubrzava mršavljenje i oblikovanje tijela te zaista u vrlo kratkom vremenu primjećujemo posebne pozitivne promjene na koži i mišićnom tonusu – vrlo brzo reducira celulit.

 

Vakum masaža

Popravlja protok limfe,stimulira metabolizam kože, intenzivira učinak učvršćivanja, uz masirajne mišića smanjuje prisutnost celulita, otklanja osjećaj otečenosti lica i tijela. Vakum stimulirajuće djeluje na kolagenske strukture. Dubinski učinak masaža uvjetuje ubrzanu regeneraciju tkiva. Ovisno o načinu primjene vakuma, kožu možemo drenirati i na taj način pročistiti od otpadnih tvari i tako poboljšati opskrbu kože kisikom i vodom, a koji su važni u stimulaciji proizvodnje kolagena. Istovremeno vakum vrlo blagotvorno djeluje na tonus kože. Vakumom se konkretno tretiraju bolovi u leđima, tvrdokorno celulit, otklanjanje masnioh naslaga s problematičnih zona. Jača cirkulaciju i limfnu drenažu, razbija zadebljane vezivne čahure oko masnih stanica te ih preoblikuje, uklanja štetne tvari, jača tonus i elastičnost kože, postiže lifting efekt, uklanja izgled kože kao narandžine kore te ostale nepravilnosti na površini kože. Cijeli postupak traje znatno kraće od uobičajenog anticelulit tretmana, a efekti su neusporedivi. Metoda nije bolna i ne postoji opasnost od nastanka krvnih podliva. Može se raditi samostalno ili kao nadopuna drugim anticelulit tretmanima.

 

Anticelulit masaže

Specijalne anticelulit masaže usmjerene su na fizičko razbijanje masnog tkiva. Masažom se ubrzava cirkulacija i podstiče razmjena materija, pa se i na ovaj način utječe na poboljšanje izgleda kože zahvaćene celulitom. Anticelulit masaže rade se sa kremama ili uljima koje sadržavaju aktivne sastojke za razbijanje masti i podsticanje dreniranja tkiva. Najbolji efekti postižu se kombinacijom anticelulit masaža i limfne drenaže. Masaža kojom se podstiče limfna drenaža mnogo je blaža od anticelulitne i njome se potiskuje limfa ka limfnim čvorovima, čime se podstiče unutrašnje pročišćavanje tkiva. Anticelulitna masaža ubrzava eliminaciju toksina i nakuljenih naslaga na kritičnim zonama, te stimulira mikrocirkulaciju. Pri masaži upotrebljavaju se određeni kozmetički proizvodi prema problematici i tipu celulita. Anticelulitna masaža vrlo je učinkovita jer jednom kada postignete zadovoljavajuće rezultate, oni će najdulje trajati. No i nakon postizanja željenog izgleda morate nastaviti sa masažom jer se u suprotnom celulit vraća Ovisno o stadiju celulita odabire se broj tretmana. Anticelulitna masaža intenzivno stimulira mikrocirkulacije te time pospešuje razgradnju nakupina celulita. Kao posljedica, koža postaje čvrsta, glatka i boljeg tonusa.

 

Tretman "Gipsane bermude"

U anticelulit programu i programu mršavljenja "gipsane bermude" su prvi tretman koji ima moć da istovremeno aktivira detoksikaciju organizma, lipolizu ili topljenje masti i bolju cirkulaciju. To je prvi multiaktivni sustav baziran na oligoelementima o čijoj moći svjedoči i svjetska medicina, a koji za samo 45 minuta smanjuje obim vašeg tijela za jedan konfekcijski broj. Tretman kojim se gubi nekoliko centimetara sa stomaka, bokova, nogu i butina (butine ili stomak i za 5-6 cm), a i ostali efekti su odmah vidljivi, koža je primjetno ljepša, dobija tonus i djeluje čvršće, zategnutije, elastičnije. "Gipsane bermude" su idealna metoda za one dijelove tijela koji se inače teže tretiraju – masne naslage i celulit na stomaku, zadnjici, rukama, leđima, potkoljenici, unutrašnjoj strani butina.

 

Kavitacija, liposukcija bez noža

Tretman kavitacije namjenjen je mršavljenju i eliminiranju celulita, čak i onog najtvrdokornijeg. Potiče ubrzanu razgradnju masnih stanica i njihovo brže eliminiranje iz organizma. Optimalno je napraviti 6 – 8 tretmana, koji traju sat do sat i pol, a ponavljaju se svakih 10-ak dana. Kavitacija je fizikalni proces koji počinje kada niskofrekventni ultrazvučni valovi mehanički "buše" masne stanice koje se razlijevaju u međustaničnu tekućinu, a zatim se uz pomoć enzima razgrađuju, te limfnim sustavom eliminiraju iz tijela. Na kožu se nanosi puno ultrazvučnog gela i "glavom" aparata se prelazi po dijelu tijela koji se tretira, što je smirujući i relaksirajući osjećaj. Tretman kavitacije je potpuno bezbolan (poput ultrazvučnog pregleda kod liječnika), ne zahtijeva oporavak, ne ostavlja ožiljke ni crvenilo, pa se pacijent može odmah vratiti svojim svakodnevnim obavezama. Upravo zbog činjenice da se kavitacijom "razbijene" masne stanice oz organizma izlučuju putem limnog sustava, tretman kavitacije optimalno je kombiniran s tretmanom koji će pospiješiti limfni tok. To može biti presoterapija, ručna ili aparativna limfna drenaža ili vakum terapija. Vidljivi rezultati već nakon prvog tretmana (1 – 4cm). Oblikovanje trbuha, bokova, bedara, stražnjice, koljena i nadlaktica bez kirurških zahvata i ožiljaka. Neinvazivna, bezbola, sigurna i brza alternativna liposukcija. Precizno odstranjivanje lokalnih masnih naslaga bez dugotrajnog oporavka. Napredna tehnologija kavitacije omogućuje usmjeravanje koncentrirane energije na željene zone tijela, te se tako selektivno razbijaju potkožne masne stanice dok koža, krvožilni sustav, nervni i mišićni sustav ostaju netaknuti.

Prednosti kavitacije u odnosu na druge metode:

  • rezultati su brzi i trajni (posebno kada se klijentice pridržavaju i uputa o prehrani, te nužnosti kombiniranja s vakum masažom ili limfnom drenažom)
  • tretman je potpuno bezbolan i neinvazivan
  • rezultati se vide već nakon prvog tretmana
  • ne ostavlja crvenilo, ožiljke ili otoke na tretiranom području
  • otapa lokalizirane masnoće
  • nema nuspojava, a kontraidikacije su svedene na minimum (nije preporučljivo vršiti kavitaciju na trudnicama, dojiljama, kod prisutnosti otvorenih rana i sl.)

 

Limfna drenaža – medicinski i kozmetski postupak

Limfa je bezbojna tekućina koja se sastoji od plazme i bijelih krvnih stanica. Nastaje kao proizvod staničnog metabolizma koji se putem limfnih žila i limfnih žlijezda prenosi dalje u krvotok, te se preko bubrega izlučuju štetni sastojci. Limfne žile su vrlo tanke, a za pritisak koji gura tekućinu prema srcu koristi energiju rada mišića. U nekim slučajevima može doći do većeg ili manjeg zastoja u drenaži limfe. Manji zastoj limfe događa se svakodnevno, pri dužem stajanju zbog sile gravitacije, dok se veći i kompleksniji zastoji limfe događaju nakon nekih operacijskih stanja i/ili bolesti. Karakterizirani su velikim i jasno vidljivim otokom tvrdim na dodir. Debljina i celulit su poseban medicinski i kozmetički problem suvremenog svijeta koji se uz sve preventivne mjere uspješno tretira i limfnom drenažom. Tim postupkom pokušava se ukloniti viša tekućine iz tkiva koje okružuju masne naslage, a da bi se na taj način smanjila i ukupna veličina celulitične tvorbe. Drenaža također povoljno utječe i na izgled kože. Limfna drenaža pomoću aparata koristi se upuhivanjem zraka u manšete, te na taj način pritiskom se limfa gura od periferije prema srcu. Svrha limfne drenaže je da ukloni limfu preko venskog sustava, nakupljanjem štetnih tvari limfe koje vraća u krvotok i putem mokraće izbacuje iz organizma. Provodi se u seansama od po sat vremena(rijetko kada u dužim vremenskim intervalima). U ciklusu tretmana potrebno je provoditi svaki dan, a ponekad čak i dva puta dnevno. Uz limfnu drenažu potrebno je provoditi cirkulacijske vježbe kako bi se pokušala vratiti funkcija limfnog optoka. Potrebno je uključiti metode poticanja cirkulacije kao što su blaga toplina, hladnoća, elektrostimulacija. Naravno, sve to mora biti prilagođeno uzroku zastoja limfe. U slučaju tretmana debljine i celulita, uz limfnu drenažu, potrebno je prilagoditi prehranu i sistem svakodnevnog vježbanja kako bi se smanjila količina masnog tkiva, a povećala mišićna masa što omogućava normalan i stalan protok limfe bez ograničenja.