Blog

TRETMANI LICA

Tretman lica je kozmetiči postupak koji uključuje nekoliko radnji, kao što su: čišćenje, uklanjanje mrtvih stanica, parenje, masaža, peeling i sl.

Svaki tretman lica bi trebao početi analizom kože, pri kojem kozmetičar pregledava vaše lice kroz kozemtičku lupu da bi utvrdio stanje i tip vaše kože. Kozmetičar vam također može postaviti nekoliko pitanja vezanih za vašu kožu. Ako on to ne uradi, vi biste mu trebali ukazati na određene karakteristike ili posebnosti. Na primjer, napomenite mu ako je vaša koža osjetljiva na određene proizvode za njegu (poput meda, vitamina C ili određenih kiselina), ako ste skloni hiper – pigmentaciji ili stvaranju ožiljaka, pucanja kapilara i sl. Na temelju analize, kozmetičar će upotrijebit proizvode posebno prilagođene vama. Tijekom tretmana ne ustručavajte se razgovarati s kozmetičarom i ukazati mu na bilo kakve neugodnosti ili probleme vezane za određeni tretman. Postoji nekoliko vrsta tretmana lica, ovisno o broju uključenih postupaka i samog cilja tretmana.


Njega lica

Njega lica sačinjava peeling, maska i masaža. Ovaj tretman je vrlo tražen među srednjom i zrelom populacijom žena koje vode brigu o svom izgledu. Tjedna njega lica donosi velike promjene na bolje već nakon nekoliko tretmana.


Kompletan tretman lica

Tretman započinje uklanjanjem nečistoća mlijekom i toniziranjem lica kojim se obnavlja Ph kože. Nakon čišćenja se tzv. peelingom uklanjaju mrtve stanice kože, te slijedi masaža lica, vrata i dekoltea. Ova masaža, osim što opušta, aktivira mišiće lica i potiče stvaranje kolagena i elastina te se aktivira površinska cirkulacije kože. Zatim se lice pari oko 10-15 minuta, ovisno o problemima i tipu kože. Parenje služi otvaranju pora zbog lakšeg istiskivanja mitesera, a potom slijedi mehaničko čišćenje lica. Tako očišćena koža se dezinficira visokom frekvencijom ili preparativno, a nakon toga se nanosi neka od maski za smirenje kože. Ako je koži potrebna dodatna njega (nedostatak vitamina, kolagena, vlage i sl.) stavlja se još jedna maska. Tretman lica završava uklanjanjem maske te nanošenjem kreme za lice određene prema tipu kože. Redoviti tretmani lica donose veliku promjenu u izgledu već nakon nekoliko dolazaka što je osobito vidljivo kod žena srednje i zrelije životne dobi.

 

Čišćenje lica

Tretman lica bez masaže koji najčešće uzimaju mladi s problematičnom kožom lica. Sastoji se od peelinga, parenja, mehaničkog čišćenja lica, te maske za smirenje kože. Mladim s problematičnom kožom savjetuju se promjene prehrambenih navika, te odgovarajuća njega lica.


Specijalni tretmani lica

Specijalni, ciljani tretmani lica su usmjereni na određeno stanje kože i imaju zadatak da postignu određeni, željeni učinak: detoksikaciju, pomlađivanje, zatezanje, izbjeljivanje i sl. Kozmetičar vas može savjetovati u odabiru tretmana, sukladno potrebama i stanju vaše kože.

 • Specijalni tretmani lica (anti-age, lifting, kiseline...)
 • Tretmani sa kisikom (infuzija kisika)
 • Mikrodermoabrazija lica
 • Ultrazvučni tretman lica
 • BDR (Beauty Defect Repair)

 

Anti-age tretman

Pojam u kozmetici pod kojim su obuhvaćeni svi tretmani i postupci kojima se korigira proces starenja i usporava pojava simptoma starenja kože. Proces starenja je individualan, zato i anti-age program treba da bude individualno određen i prilagođen licu klijenta.

Navodimo nekoliko tretmana koje možete pronaći kod nas u salonu, a svaki od njih ima za cilj poboljšanje određenog stanja kože.

 • Sindrom beživotne, umorne kože – treba vam stimulirajući tretman kojim ćete ukloniti mrtve stanice kože i potaknuti njeno obnavljanje. Ovakvi tretmani uključuju tretiranje kože peelingom, AHA kiselinama ili vitaminom C. AHA (alpha-hydroxy acid) kiseline uklanjaju mrtve stanice kože i koriste se za postizanje glatke i sjajnije strukture. Najčešće se koristi Glycolic acid, kiselina šećerne trske, a koriste se još i mliječna i limunska kiselina.
 • Oxygen tretman, tretman lica s kisikom koji poboljšava staničn disanje. Zbog toga se prirodne stanične funkcije i aktiviraju, što se odmah i vidi na koži. Koža postaje prozračna, atraktivna, blistava i napeta.
 • Mikrodermoabrazija lica. Postupak neinvazivnog skidanja površinskog sloja kože na kontroliran, sterilan, precizan, bezbolan i efikasan način. Koristi se i za lice i za tijelo.

Time se efikasno tretiraju neželjene pojave na koži lica i tijela:

 • pliće i manje bore
 • atrofirana i ostarjela koža bez elastičnosti
 • nejednaka pigmentacija, sunčeve i staračke pjege
 • manji ožiljci
 • neaktivne akne i njihove posljedice, ožiljci i fleke
 • masna koža i proširene pore
 • hiperkeratoza (zadebljanja)

Ova metoda je dostignuće do kojeg se došlo najnovijim znanstvenim otkrićima u kombinaciji sa prironim procesima za održavanje ljepote. Omogućuje polagano uklanjanje najgornjeg sloja kože, kako bi se stanice koje ostanu na površini potaknule da stvaraju nove stanice, koje izgledaju svježije i na kojima se ne vidi utjecaj atmosferskih elemenata. U slučaju hipertropskih ožiljaka, opet smanjujemo nateknuće epiderme sa vidljivim smanjenjem ožiljka i nakon nekog vremena nestaje i zamjenjuje ga novo tkivo. Isti mehanizmi se koriste  za uklanjanje ožiljaka od akni i vodenih kozica. Nejednaka pigmentacija kože kao što su staračke pjege, koje se često pojavljuju po rukama se lako mogu "izbrisati" mikrodermoabrazijom.

 • Ultrazvučni tretman lica (ultrazvučna špatula). Vrlo suptilna i neagresivna metoda uklanjanja nečistoća. Ultrazvučnim aparatom istovremeno se čiste pore i otklanja sloj odumrlih stanica s površine kože, a pospješuje se stanična opskrba kisikom. Rezultat je čista i sjajna koža bez crvenila i iritacija. Ultrazvučni tretman izvrstan je u kombinaciji s klasičnim tretmanom, kao završna faza, jer umiruje kožu i pospješuje apsorpciju aktivnih i hranjivih svojstava preparata za njegu kože.
 • BDR (Beauty Defect Reapair) je revolucionarna metoda kozmetičke mezoterapije koja graniči sa medicinskim zahvatom s izuzetno visokim stupnjem učinkovitosti i rezultatom koji je odmah vidljiv, a uz ugodan, neagresivan i potpuno bezbolan tretman s dugotrajnim lifting efektom.

BDR tretman pogodan je za sve vrste kože, za sve dobne skupine, u svako godišnje doba. Ova najnovija metoda u svijetu kozmetologije koristi se za intenzivnu njegu kože i poboljšanje njene strukture, minimalizaciju problema atrofije, smanjenje bora, zatezanje i elastičnost kože, a stimulira metabolizam stanica, reaktivira funkcije kože, djeluje protiv nečiste kože, kuperoze..

Kako BDR metoda djeluje?
Ova metoda predstavlja kombinaciju širokog spektra efektnih mehanizama koji napadaju problem u njegovom centru. Početni efekt dovodi do promjene epidermisa tako što on postaje permeabilan, sa smanjenom otpornošću. Omekšavajući gornje slojeve epidermisa kao barijere ostvaren je dvosmjerni tok, kako penetracije aktivnih materija ka dermisu, tako i otpadnih, štetnih i nepotrebnih materija od dermisa ka gornjim dijelovima epidermisa i van kože. Nakon toga slijedi perforacija gornjeg sloja mikroiglama. Gornji slojevi epidermisa predstavljaju osnovnu barijeru koja blokira transport aktivnih materija kroz epidermis. Perforacije su toliko nježne da ne dolazi do oštećenja sloja živih stanica i krvnih sudova. Umetak s mikroiglicama postavlja se u ručicu aparata koja se potom nježno pomiče po površini lica. Za razliku od injekcija koje se ubrizgavaju i koje ustvari djeluju lokalno, BDR metoda je podjednako efikasna na svakom dijelu lica, odnosno aktivne tvari se absorbiraju na cijeloj površini kože lica. Krvne žile ostaju neoštećene, a prilikom tretmana klijent osjeća samo blago i veoma ugodno "grebuckanje".Uređaj kojim se vrši perforacija gornjih slojeva epidermisa omogućava na kontroliran i ugodan, a potpuno bezbolan način, otvaranje difuzijske barijere epidermisa u dovoljno dugom vremenskom periodu da bi penetracija aktivnih tvari mogla biti efektna, duboka i efikasno obavljena. Naime, ovo mehaničko otvaranje kože nije trajno jer se koža u kratkom vremenu zatvara.